Aankoop- en/of verkoopfacturen?

Alle studies en berichten gaan meestal over de manier waarop facturen ontvangen worden en leggen uit hoe ze vergaard of geconverteerd moeten worden in een elektronisch format.

Er is echter geen sprake van een effectieve procedure indien de factuur niet elektronisch uitgegeven wordt. De KMO’s die het “volledig elektronisch” pad willen inslaan, moeten dus deze werkwijze in het achterhoofd houden. Hoe zou u immers meer elektronische facturen mogen verwachten, indien u zelf niet het goede voorbeeld geeft en zelf uw facturen elektronisch uitstuurt.

U moet dus beschikken over een geschikte software om een gestructureerde elektronische factuur te genereren.  Door te eisen dat deze software over het e-fff format beschikt, garandeert een grotere compatibiliteit met de systemen van uw cliënten. De e-fff factuur beschikt bovendien over een icoon waardoor dit bestand gemakkelijk te herkennen is, zelfs voor een “traditionele” cliënt.

Welke voordelen?
Naast alle voordelen waarvan uw cliënten geniet bij de aankoopprocedure, wint u aan efficiëntie in uw “order to pay” procedure. U bespaart uiteraard ook heel wat tijd bij de opmaak en de versturing van uw documenten.